Mijn apparatuur

Hier onder is te lezen en te zien met welk apparatuur ik werk :

Body Canon EOS 5D Mark lll  

-De lichtgevoelige Canon EOS 5D Mark III is een krachtige spiegelreflexcamera met een fullframe 22.3 megapixel CMOS-sensor, de snelle DIGIC 5+ processor, dubbele geheugenkaartsloten en vele hoogstaande specificaties. Denk aan een continue opnamemogelijkheid van zes beelden per seconde, een 61-punts autofocus systeem en full HD-video met een handmatige bediening van onder andere framerate en audio. De duurzame behuizing is gemaakt van magnesiumlegering waardoor de body stof- en spatwaterdicht is. Bovendien is de camera voorzien van het geïntegreerde EOS Cleaning Systeem. Canon biedt jou, als ware professional met hoge eisen, een meer dan waardige opvolger van de Canon EOS 5D Mark II.

Snel en extreem lichtgevoelig

De snelheid van een camera is ontzettend belangrijk, zeker als je op onverwachte momenten wilt kunnen inspelen tijdens het maken van reportages of persfoto’s. Het snelle 61-punts autofocus systeem heeft een grote dekking en heeft geen moeite met het haarscherp vastleggen van alles wat er om je heen gaande is. Met 41 crosstype scherpstelpunten, waarvan vijf extra gevoelige double-cross type, heb je de garantie dat ook onderwerpen die zich niet in het midden van het beeld bevinden met de grootste precisie worden gevolgd. De ISO-waarde is instelbaar van 100 tot 12.800, maar is uitbreidbaar tot ISO 50 en maximaal 102.400. En het eindresultaat? Beelden van zeer hoge kwaliteit met heldere en natuurlijke kleuren, veel details, een doeltreffende scherpte, minimale beeldruis en doortekening in zowel schaduwen als lichtere partijen.

Full HD-video en geluid

Met de Canon EOS 5D Mark III kun je in full HD-kwaliteit filmen met stereogeluidsopnamen. De regeling van het geluid is handmatig te bedienen. Het grote 3.2 inch Clear View II display heeft een hoge resolutie en een anti-reflecterende coating waardoor foto’s en video’s helder weergegeven worden. Het is zelfs mogelijk om voor het filmen met de live view op de camera in te zoomen op jouw onderwerp om de scherpstelling te controleren. De body is voorzien van een 3.5mm-microfoonaansluiting, een hoofdtelefoonaansluiting en een hotshoe-aansluiting. Dankzij deze voorzieningen kun je de camera met optionele accessoires transformeren tot een volwaardige videocamera.

Kenmerken van de Canon EOS 5D Mark III

  • 22.3 megapixel fullframe CMOS-sensor en snelle DIGIC 5+ processor
  • Duurzame magnesiumlegering body met een ingebouwde sensorreiniging
  • Dubbele geheugenkaartsloten voor gescheiden bestandsopslag of directe back-up
  • Supersnel 61-punts autofocus systeem met 41 crosstype scherpstelpunten
  • Fotografeer met maximaal 6fps en film in full HD met stereogeluid
  • Zeer lichtgevoelig met een maximale ISO-waarde van 12.800
  • __________________________________________________________________

Body 5D Mark II

Info

De volbeeld EOS 5D Mark II combineert een superieure resolutie met 3,9 bps en ongekend hoge ISO prestaties. Met Full HD videoregistratie als extra, verlegt deze camera de grenzen van fotografie.

21,1 Megapixel volbeeld CMOS sensor
Voor maximale creatieve fotovrijheid is de EOS 5D Mark II uitgevoerd met een volbeeld CMOS sensor (36mm x 24mm). Ervaar via de grote, heldere zoeker zonder afsnijding of vergrotingseffecten zelf wat groothoekfotografie is. De opnieuw ontworpen pixels genereren minimale beeldruis en de 21,1 Megapixel resolutie overtreft de eisen van toonaangevende foto-agentschappen.

DIGIC 4
De Canon DIGIC 4 werkt samen met de EOS 5D Mark II’s beeldsensor om kleuren en subtiele tintgradaties optimaal weer te geven. DIGIC 4 zorgt daarnaast voor ongekend snel opstarten en maakt Gezichtsdetectie AF in de Live View mode plus HD videoregistratie mogelijk.

Hoge ISO waarden
Voor fotografie uit de losse hand bij weinig omgevingslicht biedt de EOS 5D Mark II ISO waarden tot maximaal 6400. En in donkere omgevingen waar het gebruik van een flitser ongewenst is, kan deze waarde worden uitgebreid tot maar liefst ISO 25600.

Full HD videoregistratie
De EOS 5D Mark II vult perfecte digitale fotografie aan met Full HD (1080) videoregistratie. Gebruikers kunnen zelfs videobeelden opnemen op een geheugenkaart terwijl ook digitale fotografie mogelijk blijft. Een HDMI aansluiting maakt HD weergave van de foto’s en opnamen op een HDTV mogelijk.

Klik hier voor een voorbeeldfilm gemaakt met de Canon 5D Mark II

3,0” Hoge resolutie LCD
Het 3,0” Clear View LCD-scherm heeft een resolutie van 920.000 beeldpunten, een grote kijkhoek en een tweevoudige coating om reflecties te voorkomen – alles voor haarscherpe weergave onder uiteenlopende omstandigheden. Live View toont de beelden real-time op het LCD en biedt drie mogelijkheden voor automatische scherpstelling: Quick AF, Live AF en Face Detection Live AF. Deze laatste richt zich op de gezichten die binnen het beeldveld zijn gesignaleerd.

Max. 3,9 beelden per seconde
De EOS 5D Mark II stelt fotografen in staat continu-opnamen te maken met een snelheid van 3,9 beelden per seconde. Bij fotografie van JPEG beelden naar een UDMA kaart wordt het maximum van de reeks uitsluitend beperkt door de capaciteit van de kaart.

9-punts AF + 6 AF hulppunten
De nauwkeurige automatische scherpstelling wordt gegarandeerd door het Canon AF systeem dat gebruik maakt van 9 te kiezen AF-punten en 6 AF hulppunten.

EOS geïntegreerd reinigingssysteem
Het ingebouwde Canon systeem om stof te voorkomen, gebruikt drie manieren om de camera tegen de effecten van stof te beschermen: reductie van stofvorming binnen de camera zelf, een reinigingsmechanisme voor het reinigen van de sensor en de mogelijkheid om hardnekkige stofvlekjes digitaal te verwijderen met de meegeleverde Digital Photo Professional software.

Duurzaam, compact ontwerp
Met een body die is vervaardigd van magnesiumlegering, stof- en waterbestendige afdichtingen plus een sluiter die is ontworpen voor 150.000 cycli, is de EOS 5D Mark II perfect voor zowel op locatie als in de studio.

Kenmerken

- 21,1MP volbeeld CMOS sensor
- DIGIC 4 processor
- ISO bereik uitbreidbaar tot 25600
- Full HD (1080, 30 bps) videoregistratie
- Hoge resolutie 3,0” VGA LCD-scherm met Live View
- 3,9 bps JPEG opnamen tot capaciteit van geheugenkaart is bereikt
- 9-punts AF + 6 AF hulppunten
- Body van magnesiumlegering
- Nederlands cameramenu

EOS 5D Mark II Super getest!

De EOS 5D Mark II heeft het predikaat Super ontvangen, naast de TIPA-Award. Hiermee heeft de EOS 5D Mark II de eerste awards al binnen. Het jury rapport van beide camera’s oordeelden als volgt.

“De Canon EOS 5D Mark II is een waardige opvolger van de EOS 5D. De basiskenmerken zijn behouden gebleven:een kleinbeeldsensor in een relatief compacte body. Canon heeft professionele kenmerken toegevoegd zoals een weerbestendige bode en actuele functies zoals live view, een anti-stofsysteem en een hoogwaardige filmfunctie. Hoewel we vantevoren onze twijfels hadden over de sensor met 21 miljoen pixels, is ons vertrouwen in Canon niet geschaad. Canon is erin geslaagd om het ruisniveau te verlagen in vergelijking met de voorganger, een geweldige prestatie”.

_________________________________________________________________________

Body Canon EOS 7D

Info
Afgestemd op de passie van fotografen. Met een 18 Megapixel sensor,
8 bps opnamesnelheid, ISO 12800, Intelligent Viewfinder en Full HD 1080 movies, combineert de EOS 7D hoge prestaties met ongekende veelzijdigheid.

Kenmerken

- 18 Megapixel APS-C CMOS sensor
- 8 bps opnamesnelheid
- ISO bereik tot 12800
- 100% beeldzoeker
- 19 ‘cross-type’ AF punten
- iFCL meetsysteem
- Dual “DIGIC 4”
- Full HD movie
- Geïntegreerde Speedlite Transmitter
- 3” Clear View II LCD
- Body van magnesiumlegering, beschermd tegen omgevingsinvloeden
- standaard x-contact
- 3,5 mm jack plug aansluiting
- Mini HDMI
- Nederlands menu

- klik hier voor Commercial filmpje van de Canon EOS 7D

_________________________________________________________________________

Lens : Canon EF 70-200mm f2.8 L USM

Info
Eén van de beste telefotozoomlenzen uit de EF-serie, vergelijkbaar met lenzen met één vast brandpunt.
Het objectief is voorzien van vier elementen van UD-glas voor het corrigeren van chromatische aberraties. De nieuwe meervoudige zoomgroepen voor het ingebouwde scherpstelsysteem zorgen voor een hoge beeldkwaliteit over het complete zoombereik. Compatibel met Extender EF 1.4x en 2x.

Kenmerken
- Objectiefconstructie: 18 elementen in 15 groepen
- Diagonale beeldhoek: 34°-12°
- Scherpstelling: ingebouwd scherpstelsysteem met USM
- Kortste scherpstelafstand: 1,5m
- Zoomsysteem: roterend
- Filterafmetingen: 77mm

Algemene informatie

Beeldhoek horizontaal: 29° – 10°
Beeldhoek verticaal: 19°30′ – 7°
Beeldhoek diagonaal: 34° – 12°
Constructie (elementen/groepen): 18/15
Aantal Diafragma-Lamellen: 8
Minimaal Diafragma: f/32
Kortste Scherpstel-Afstand: 1.5
Maximale Vergrotingsfactor (x): 0.16 (bij 200mm)
AF-motor: USM¹
Filter-Diameter: 77mm
Maximale, Diameter X Lengte: 84.6 x 193.6 mm
Gewicht: 1,310 gram

_________________________________________________________________________

Canon EF 135mm f2.0 L USM                                              

Info :

Het Canon EF 135mm f/2.0L USM objectief is een professioneel objectief dat ideaal is voor het maken van portretten en het fotograferen van indoor evenementen zoals sporten. Door het maximale diafragma van f/2.0 is hij lichtsterk. Het gebruik van een flitser wordt overbodig en u heeft de mogelijkheid om met snelle sluitertijden te werken. Het is een compact en lichtgewicht objectief dat hoogwaardige prestaties biedt met een prachtige weergave van de bokeh.

Met precisie vervaardigd
Objectieven uit de L-serie van Canon worden geroemd om de met precisie vervaardigde optica. Twee elementen van ultra low-dispersion glas en de super spectra coatings corrigeren afwijkingen en onderdrukken reflecties. Dit resulteert in opnamen met een natuurlijke kleurbalans en een optimaal contrast. Bovendien is het ontwerp stof- en vochtbestendig.

Kenmerken :

- Voor portretten en indoor evenementen
- Lichtsterk met een maximaal diafragma van f/2.0
- Snelle en precieze ultrasone scherpstelmotor
- Compact, licht, stof- en spatwaterdicht

_________________________________________________________________________

Canon EF 35mm f1.4L USMInfo

Professionele f/1.4 groothoeklens uit de L-serie met een asferisch lenselement om oneffenheden te corrigeren
Professioneel f/1.4 groothoekobjectief in de L-serie met een asferisch lenselement voor het corrigeren van aberraties. Het systeem maakt een hoge beeldkwaliteit over het complete scherpstelbereik mogelijk. Het autofocus is snel en stil met scherpstelsysteem aan de achterzijde en ringtype USM. Tevens is een “full-time” handmatige scherpstelling beschikbaar.

Kenmerken

- Brandpuntafstand en maximum diafragma: 35mm f/1,4
- Objectiefconstructie: 11 elementen in 9 groepen
- Diagonale beeldhoek: 63°
- Scherpstelling: scherpstelsysteem met USM aan de achterzijde
- Kortste scherpstelafstand: 0,3m
- Filterafmetingen: 72mm

Algemene informatie

Brandpunt: 35 mm
35mm equivalent: 35 mm
Lenstype: Groothoek
Lichtsterkte: f/1.4
Beeldhoek horizontaal: 54°
Beeldhoek verticaal: 38°
Beeldhoek diagonaal: 63°
Constructie (elementen/groepen): 11/9
Aantal Diafragma-Lamellen: 8
Minimaal Diafragma: f/22
Kortste Scherpstel-Afstand: 0.3
Maximale Vergrotingsfactor (x): 0.18
AF-motor: USM¹
Filter-Diameter: 72mm
Maximale, Diameter X Lengte: 79 x 86
Gewicht: 580 gram
Zonnekap: EW-78C (meegeleverd)
Lenskoker (hard): -
Lenskoker (zacht): LP1214
Verder meegeleverd: Lensdop

_________________________________________________________________________

Canon EF 100mm f2.8L Macro IS USM I

De EF 100mm f/2.8L IS USM maakt deel uit van de prestigieuze L-serie van Canon en is de eerste lens met een Image Stabilizer met hoek- en shiftdetectie die perfect is voor korte scherpstelafstanden.

Kenmerken
- Hoogwaardige macrolens uit de L-serie van Canon
- 4-stops Hybrid IS
- Beeldweergave op ware grootte (1:1)
- UD-lenselement
- Water- en stofbestendig
- Afstandsbegrenzer met drie standen
- Cirkelvormig diafragma met 9 lamellen voor een prachtige bokeh
- Ring-type USM AF-motor

Algemene informatie

Type Vast brandpunt
Brandpuntsafstand 100 mm
Lensconstructie 12 groep(en) / 15 element(en)
Diafragmabladen 9
Filterdiameter 67 mm
Focusmode Automatisch & handmatig
Kenmerken UD-glas – Ultrasonic Motor (USM) – continu handmatig focussen – stofbestendig – focusbereikbegrenzer – weerbestendig
Maximaal diafragma f/2.8
Minimaal diafragma f/32.0
Kortste scherpstelafstand 30 cm
Vergrotingsfactor 1:1
Lengte 12.3 cm
Gewicht 630 gram
Doorsnede 7.8 cm

________________________________________________________________________
Lens : Canon EF-S 10-22mm f3.5-4.5 USM


Info
Een krachtige groothoekzoomlens met dynamische, expressieve functies voor alle EOS-camera’s met EF-S; uitzonderlijk klein en licht voor maximale mobiliteit.
Met een effectieve brandpuntsafstand van circa 16-35 mm bij 35mm-films is de EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM een opmerkelijke lens met een buitengewone beeldkwaliteit die uw fotografie verrijkt met nieuwe vormen en nuances van expressie.

Dankzij de zoom met supergroothoek krijgt u precies dat wat u wilt op de foto. U krijgt een totaal ander perspectief, wat meer dynamische expressie mogelijk maakt. Met deze lens kunt u zeer dicht bij uw objecten komen en zo het verschil in grootte tussen het object en de achtergrond benadrukken. Creatieve fotografen kunnen dit fenomeen gebruiken om een bijzondere scheiding in de aanwezigheid van het onderwerp extra te benadrukken. Ook kan een pan-focuseffect worden gecreëerd waarbij alles op de voor- en achtergrond scherp is.

De EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM is uitzonderlijk licht en compact voor zijn brandpuntsafstand en heeft ook een ongelofelijk korte minimale scherpstelafstand van slechts 24 cm.

Dankzij het ring-type USM kunt u met deze camera supersnel, zeer nauwkeurig en automatisch scherpstellen en gebruik maken van een anticiperende autofocus. En volledig overschakelen op handmatige scherpstelling is op elk moment mogelijk.

De lens is speciaal ontworpen voor digitale fotografie en heeft speciaal ontworpen lenselementen en Super Spectra-coatings om reflectie en schittering te onderdrukken die kunnen worden veroorzaakt door reflecties van de beeldsensoren van digitale camera’s. Een exclusieve, optionele zonnekap kan schitteringen verder verminderen.

Een cirkelvormig diafragma zorgt voor een prachtige achtergrondonscherpte als u opnamen maakt met een grote opening. Dit is ideaal als u een gevoel van diepte wilt creëren en uw onderwerp of model tegen de achtergrond meer wilt benadrukken.

Algemene informatie

Beeldhoek: 107.5-63.5°
Optische constructie: 13 elementen in 10 groepen
Kortste instelafstand: 0.24m
Vergroting: 1:6
Diameter filter: 77mm
Afmetingen: 83.5 x 89.8mm
Gewicht: 385 gram
Zoom/Focus Controle: “Two touch”

_________________________________________________________________________

Lens : Canon EF 85mm f1.8 USM

Info

– Brandpuntafstand en maximum diafragma: 85 mm f/1,8
- Objectiefconstructie: 9 elementen in 7 groepen
- Diagonale beeldhoek: 28°-30°
- Scherpstelling: scherpstelsysteem met USM aan de achterzijde
- Kortste scherpstelafstand: 0,85m
- Filterafmetingen: 58mm

Een zeer praktische medium tele-objectief met een uitzonderlijke afbakening en draagbaarheid

Een zeer praktisch draagbaar medium teleobjectief met een uitstekende scherpte. De opnames zijn scherp en helder bij alle diafragma’s. Met behulp van computersimulaties is het objectief ontworpen voor het weergeven van een mooie onscherpe achtergrond. Omdat de voorste lensgroep tijdens het scherpstellen niet roteert, worden de speciale filtereffecten niet beïnvloed.

Algemene informatie

Beeldhoek horizontaal: 24°
Beeldhoek verticaal: 16°
Beeldhoek diagonaal: 28°30′
Constructie (elementen/groepen): 9/7
Aantal Diafragma-Lamellen: 8
Minimaal Diafragma: f/22
Kortste Scherpstel-Afstand: 0.85
Maximale Vergrotingsfactor (x): 0.13
AF-motor: USM
Filter-Diameter: 58mm
Maximale, Diameter X Lengte: 75 x 71.5
Gewicht: 425 gram
Zonnekap: ET-65III (niet meegeleverd)
Lenskoker (hard): LH-B12 (niet meegeleverd)
Lenskoker (zacht): ES-C13/LP1014 (niet meegeleverd)
Verder meegeleverd: Lensdop

_________________________________________________________________________

Lens : Canon EF 50mm f1.4 USM


Info
- Brandpuntafstand en maximum diafragma: 50mm f/1,4
- Objectiefconstructie: 7 elementen in 6 groepen
- Diagonale beeldhoek: 46°
- Scherpstelling: algemeen lineair extensiesysteem met USM
- Kortste scherpstelafstand: 0,45m
- Filterafmetingen: 58mm
Draagbaar standaard objectief voor een uitstekende beeldkwaliteit. Twee lenselementen met een hoge lichtbreking en nieuwe Gaussiaanse optische elementen elimineren astigmatisme en onderdrukken astigmatische verschillen. Zelfs bij maximum diafragma zijn scherpe opnames mogelijk.

Algemene informatie

Beeldhoek horizontaal: 40°
Beeldhoek verticaal: 27°
Beeldhoek diagonaal: 46°
Constructie (elementen/groepen): 7/6
Aantal Diafragma-Lamellen: 8
Minimaal Diafragma: f/22
Kortste Scherpstel-Afstand: 0.45
Maximale Vergrotingsfactor (x): 0.15
AF-motor: Micro USM¹
Filter-Diameter: 58mm
Maximale, Diameter X Lengte: 73.8 x 50.5mm
Gewicht: 290 gram

________________________________________________________________________

Sigma AF 15MM f2.8 EX DG Fisheye


Info :

Beeldvullend fish-eye-objectief, speciaal geschikt voor gebruik op digitale camera’s

Dit diagonale fish-eye-objectief is optimaal geschikt voor digitale toepassingen. Het is voorzien van een nieuwe multicoating die zowel overstraling als spookbeelden vermindert. Door creatief gebruik te maken van zowel de extreme vertekening die eigen is aan fish-eye-objectieven en de minimum instelafstand van 15 cm, kan de fotograaf opvallende en bijzondere opnamen maken.

Algemene informatie

Lensopbouw: 7 Elementen in 6 Groepen
Beeldhoek: 180 graden
Aantal diafragmalamellen: 7 lamellen
Kleinste diafragma: F22
Kortste instelafstand: 15cm
Vergrotingsmaatstaf: 1:3.8
Filtermaat: Houder voor gelatinefilters aan de achterzijde
Afmetingen: Diameter 73.5mm X Lengte 65mm
Gewicht: 370g

_________________________________________________________________________

Sologor DG II Tussenringen


Een of meerdere tube combinaties zorgen voor flexibiliteit en creativiteit in close-up (macro) opnames van insecten, bloemen en munten om een paar voorbeelden te noemen. De Soligor tussenringenset is zo gefabriceerd dat alle elektronische gegevens van uw lens gewoon worden doorgegeven aan uw body, alleen de autofocus functie kan door verlies van licht soms niet meer werken.

Een 50mm lens in combinatie met alle 3 tussenringen geeft u een beeld ratio van meer dan 1:1 (gerelateerd tot 24×36mm formaat). Het mooiste resultaat krijgt u met een korte tele lens.

Kenmerken

- Voor Canon (D)SLR camera’s
- Tussenringenset 12/20/36mm
- Ratio met een 50mm lens: 1:4.2 to 1.36:1 rel. to 24×36mm formaat
- Gebruik van 1 of meerdere tubes mogelijk
- Alle gegevens worden doorgegeven aan de camera
- Gemaakt van metaal
- Gewicht 300 gram

________________________________________________________________________

Flitser : 2 x Canon Speedlite 580EX II


Info
De Speedlite 580EX II Flash is voorzien van een nieuwe flitsschoenkabel en compacte voedingseenheid. Ook is de Speedlite-houder verbeterd waardoor de flitser bij opnames met de flitser los van de camera beschermd wordt tegen vocht en stof. Ook heeft de Speedlite 580EX II een kortere recycleduur, is stiller en heeft een duurzamere kwaliteit.

Kenmerken
- E-TTL II-flitsmeting
- Richtgetal van 58*
- Werkt als een draadloze master – of slaveflitser
- Zoomkop voor 24-105 mm met diffuser van 14 mm
- Snel en stil opladen
- Communicatie van witbalans naar digitale spiegelreflexcamera
- Metalen flitsvoetje
- 180 graden draaibare kop
- AF-hulplicht

________________________________________________________________________
Batterijgrip :  2 x Canon Multigrip BG-E7

Info
De Canon BG-E7 is een nieuwe handgreep/batterijhouder die speciaal is ontworpen voor de EOS 7D. Deze handgreep zorgt voor een solide en comfortabele grip.
De handgreep/batterijhouder biedt plaats aan twee Canon LP-E6 accusets of zes AA batterijen. De handgreep/accuhouder Canon BG-E7 heeft o.a. als voordeel dat deze voorzien is van een verticale ontspanknop.
________________________________________________________________________
Geheugenkaart : 4 x Sandisk CF Extreme 8GB 60MB/sec

Kenmerken
- Voldoet aan de kritische eisen van de serieuze professionele fotograaf met betrekking tot snelheid en prestaties. Hiermee kunt u snel grote afbeeldingsbestanden vastleggen, bekijken, uploaden en overdragen
- Ideaal voor veeleisende fotosessies in zeer slechte weersomstandigheden: hitte, kou, wind, regen, sneeuw, enzovoort.
- Ontworpen voor de meest extreme gebieden en temperaturen van -25º C tot 85º C
- 60 MB/seconde** ononderbroken lezen en schrijven
- Duurzaam, betrouwbaar en grondig getest: op temperatuur (hitte en koude) en op schok en trillingen (inclusief RTV van professionele kwaliteit voor CompactFlash).
- Met UDMA 5 technologie
________________________________________________________________________
Black Rapid RS DR-1 Double Strap


Info

RS-Strap: De R-Strap maar dan aan twee zijden. Neem twee camera’s moeiteloos met u mee!

De R(S)-Strap van BlackRapid is de meest innovatieve camera riemen die tot nu toe op de markt zijn verschenen. Dit nieuwe product beschermt u en uw camera tegen “het laten vallen” van de camera. Daarnaast zijn het gebruiksgemak en de snelle toegangelijkheid enorme pluspunten van de R(S)-Strap.

De RS-Strap wordt aan beide zijden diagonaal gedragen, van schouder tot heup, en is verstelbaar om de meeste fotografen te passen.

Het stootkussen heeft een onderzijde met een maasstructuur dat ademt en comfortabel draagt.

De FastenR vergrendeling verbindt de RS-Strap aan de statiefaansluiting op de camera body of de lens. Eenmaal aangesloten, hangt de camera ondersteboven, veilig rustend bij de heup, of op de rug met de lens achter u.

Met de camera bij de heup of achter op de rug, kan er gemakkelijk door een menigte gemanoeuvreerd worden, kan een driepoot of ander toestel gedragen worden, of eenvoudig beide handen vrij.

Klaar om een foto te maken, pak dan de camera en trekt deze omhoog. De camera gaat in een glijdende beweging langs de riem omhoog. Voor stabiliteit zijn de twee zijden aan elkaar verbonden via meerdere punten, waardoor de camerariem als een soort harnas functioneert. Hierdoor kunt u dus beide camera’s niet laten vallen!
_________________________________________________________________________

Studio flitsset  Bowens Gemini 500/500c 230V met Umbrella/Softbox.

Info

Onze meest populaire kits configuraties zijn de twee koppen-kits. Typische twee hoofd kits bestaan uit twee Gemini monolights met twee Bowens licht stands. Om controle op het licht te bevorderen word er ook een softbox en een zilver/witte paraplu, samen met een groothoek-paraplu reflector mee geleverd.
In onze ervaring, creëert dit een zeer gemakkelijk te gebruiken en effectieve twee-licht setup. De paraplu’s zijn perfect voor portretfotografie en vele stillevens toepassingen – de zwarte bedekking kan worden verwijderd zodat u het flitslicht door de paraplu als een softbox kan gebruiken! De kits bevatten een sync lead voor de camera-aansluiting en alle stroomkabels, lampen en modelleren flits buizen. Alles wordt vervolgens verpakt in een Trolley Case en Stand tas voor eenvoudig vervoer.
Is compatibel met de Bowens Travelpak.


Kenmerken
- Vermogen: 500 Watt/sec.
- Richtgetal (100 ISO): 80
- Oplaadtijd (tot vol vermogen): 1.5 sec.
- Flitsduur periode: 1/900 sec.
- Vermogen instelbaar op: 5 stops (15Ws – 500Ws)
- Kleurtemperatuur: 5600K
_________________________________________________________________________

Linkstar Octabox + Honingraat Ø 140.

Info :

De octabox van Linkstar geeft een mooie ronde en zachte spreiding van het licht. De binnenkant van deze softbox is bekleed met zilver reflecterend materiaal, dat zorgt voor een hoge lichtopbrengst en goede reflectie.

De softboxen worden inclusief grid (honingraat) geleverd, waardoor u meer mogelijkheden krijgt. U kunt de softbox zowel met als zonder grid gebruiken. Zodra u de grid op de softbox zet, zorgt deze voor gerichter licht.

De octabox van Linkstar is eenvoudig op de flitser te monteren met de bajonetaansluiting van de houder, de speedring. Standaard zit bij deze octabox een Linkstar speedring. Voor deze softbox zijn optionele speedringen verkrijgbaar, zodat de softbox ook te gebruiken is voor onder andere Falcon Eyes, Bowens, Broncolor, Elichrom, Hensel en Multiblitz.

________________________________________________________________________

Falcon Eyes Achtergrond Support [300x360]

Info :

Achtergrond set welke zowel voor rollen papier als achtergrond doeken te gebruiken is. Het systeem werkt middels een dwarsligger welke, omdat deze uit meerdere secties bestaat, in verschillende breedtes kan worden gebruikt. 2 sectie stukken zijn voorzien van een koppel-gat welke aan de bovenzijde van de statieven bevestigd worden. Deze zijn simpel met een vleugelmoer vast te draaien.

De set is middels de CBH-1 of CBH-2 in combinatie met een extra dwarsligger makkelijk uit te breiden naar 2 of zelfs 3 liggers.

De beschikbare afmetingen zijn:

Bij 2 secties 190cm
Bij 3 secties 282cm
Bij 4 secties 360cm

De secties zijn voorzien van een degelijk klemsysteem waardoor de snel in en uit elkaar gehaald kunnen worden. De set wordt geleverd met een draagtas waar de secties en de statieven los in kunnen. Op deze manier heeft u een makkelijk vervoerbare achtergrondset.

________________________________________________________________________

Statief : Velbon CX 660

Info
Driestanden draaikop met snelkoppelingsplaatje, hefinrichting met tandheugel, radiale steunen, waterpas, driedelige poot met rubberen voetjes. Brede vijfhoekige plaat met met aërodynamisch vorm. Een groter model statief.

Kenmerken
- Max. hoogte: 162 cm
- Min. hoogte: 58 cm
- Draagvermogen: 4 Kg
- Snelkoppelingsplaat: QB 5W
- Gewicht: 1,84 Kg
- Draagtas meegeleverd
_________________________________________________________________________

Statief : Hama Profil Duo 3

Info

De Hama Profil Duo 3 is een statief voor foto en video met 3-wegkop met snelkoppeling (kurk). De middenzuil is geheel uit te nemen en kan als een volwaardig statiefbeen (min. 44 cm, max. 164 cm) worden gebruikt. Verder beschikt de Hama Profil Duo 3 over grote snelklemmen voor het fixeren van de statiefpoten in de lengte. Erg handig is de waterpas op de statiefbasis en snelkoppelingsplaat voor exacte instelling zodat u nooit meer een scheve horizon hoeft te hebben. De rubberen voeten en uitschuifbare stalen punten van de Profil Duo 3 zorgen voor een absoluut goede stand.

Kenmerken  

- Voor foto en video
- 3-wegkop met snelkoppeling (kurk)
- De middenzuil is geheel uit te nemen; kan als een volwaardig statiefbeen (min. 44 cm, max. 164 cm) worden toegepast
- Grote snelklemmen voor het fixeren van de statiefpoten in de lengte
- Inclusief waterpas op de statiefbasis en snelwisselkoppeling voor exacte instelling
- Rubberen voeten en uitschuifbare stalen punten voor een absoluut goede stand
- Buisdikte: 25 mm
- Te belasten tot: 4 kg
- Gewicht: 1.6 kg

_________________________________________________________________________

Statief : 2 x LumPro LP605 5-sect. Stand

Info
Dit statief is een absolute aanrader voor de strobist-fotograaf.
Bestaande uit 5 secties en met een gewicht van slechts 1.2 kilo is dit lampstatief zeer compact en makkelijk mee te nemen. En omdat dit statief zo licht is, is deze uitermate goed geschikt voor strobist fotografie welke vaak op locatie plaats vind! De LumoPro LP605 heeft 5 secties, 4 verhoog mogelijkheden en is gemaakt van aluminium.
Het statief heeft een 3/8″ en 1/4″ thread.

Kenmerken
Uitgeklapt
- Base 142 cm
- Hoogte 213 cm
- Breedte 9 cm
Ingeklapt
- Base 17,8 cm
- Hoogte 49 cm
- Breedte 9 cm
________________________________________________________________________
Monopod : Manfrotto 680B

Info
De 680B is een zwart aluminium monopod met onder andere een stevige rubberen grip, polsbandje, snel verstel systeem en een groot 2,3″ camera platform met plastic cover.

Kenmerken
- Minimale hoogte: 51 cm
- Maximale hoogte: 154 cm
- Gewicht: 0,83 kg
- Maximale draagkracht: 10 kg
- Kleur:Zwart
________________________________________________________________________
2 x Softbox 60×60x60

Info
Een handige en compacte opvouwbare softbox voor uw hot-shoe flitser.
Plaats uw flitser op de hot-shoe aansluiting voor een mooie zachte flitslicht.
De softbox is zeer snel opgebouwd.
Inclusief een extra diffusion doek.
Passend te maken voor elke (reportage) flitser.

Afmeting 60×60x60.
_________________________________________________________________________

2 x Linkstar Flitsparaplu PUK-84SW Zilver/Wit 84 cm.

Info
De Linkstar flitsparaplu’s hebben een sterke constructie. Linkstar heeft een breed assortiment flitsparaplu’s, verkrijgbaar in de volgende diameters: 84 cm en 102 cm. De buizen hebben een diameter van 7 mm, waardoor de paraplu’s gebruikt kunnen worden voor de meeste studioflitsers en continulampen.
De paraplu’s uit de PUK serie van Linkstar hebben als grote voordeel dat ze reversible zijn. Hierdoor kunt u, door
de paraplu binnenstebuiten te draaien , deze op 2 manieren gebruiken. Een paraplu met een witte binnenkant
wordt gebruikt om zacht licht te reflecteren en een paraplu met een zilveren reflecterende binnenkant
weerkaatst vrij “hard” licht.

Kenmerken
Merk: Linkstar
Kleur binnenkant: Wit, Zilver
Kleur buitenkant: Wit, Zilver
Diameter: 84 cm
Lengte stang (cm): 58
Diameter stang (mm): 7

________________________________________________________________________

Grijskaart : Micnova MQ-DGC Digital Grey card XL

Info
Met een grijskaart kan de witbalans van de foto’s aanzienlijk verbeterd worden.

Kenmerken
- 1 van de beste kleurbalans-tools voor digitale fotografie
- Werkt met alle digitale camera’s
- Goed geschikt voor zowel JPEG als RAW-bestanden
- Afmetingen: 25,5 cm x 20cm
________________________________________________________________________
Color Effects : 2 x Honl Photo Gel kit Effects

Info
Het Honl Photo Speed System is een verzameling van duurzame, lichtgewicht lichtvormers. Deze lichtvormers zijn speciaal ontworpen voor hot-shoe flitsers en geven de fotograaf een assortiment van praktische tools om het licht te vormen, zonder de noodzaak van een onhandige, zware en kostbare studioflitsset. Het systeem is bedacht door fotojournalist David Honl en bestaat uit een aantal snoots, grids, gobos en gels die snel en gemakkelijk zijn te bevestigen, via de Speed Strap, op elke willekeurige speedlite. Het Honl Photo Speed System geeft u de uitlichting van een studioflitser.
_________________________________________________________________________

Tamrac 5588 Expedition 8x  

Info
De Expedition 8x is Tamrac’s grootste backpack voor zelfs de meest uitgebreide collectie fotoapparatuur en de meeste 17″ laptops.


Kenmerken
– Afmetingen binnenkant: 28 x 16 x 52cm          
- Afmetingen buitenkant: 33 x 34x 56cm
- Gewicht: 3293g

_________________________________________________________________________
Lowepro Flipside 400 AW  

Info

Flipside 400 AW is een high-performance camerarugzak, ontworpen met een grote capaciteit, premium veiligheid, extra bescherming tegen de elementen en ten alle tijde comfort/draaggemak.

Het unieke “back-entry” compartiment biedt een gemakkelijke en snelle toegang tot uw apparatuur tijdens het uitpakken (terwijl u het harness van de grond houdt en zo schoon houdt), maar ook veiligheid tijdens het lopen/reizen. Verstelbare indelers zorgen ervoor dat u de tas grotendeels zelf kunt indelen in het hoofd-compartiment.

Kenmerken

- Zachte mesh draagriem, rugleuning en gestroomlijnde banden voor extra comfort en het niet-absorberen van vocht
- Opbergbaar statief-houder om een tripod of monopod mee te nemen aan de backpack
- Ingebouwde geheugenkaart-vakjes aan het binnenpaneel; voorkant-paneels en vakjes om extra spulletjes in op te slaan
- Hypalon SlipLock bevestigings-openingen voor SlipLock-producten
- Ingebouwde All-Weather Cover
- Stille ritssluitingen
- Perfect voor de reizende fotograaf of hobbyist, welke waardevolle apparatuur veilig opgeborgen wil hebben, maar toch snel moet kunnen benaderen op elk moment van de dag.

_________________________________________________________________________

iMac 27-inch Retina 5K

De Apple iMac 27″ Core i5 3.2GHz Quadcore met 5K Retina Display maakt gebruik van de nieuwste technologieën zoals een supersnelle Intel i5 processor, een besturingssysteem met verschrikkelijk veel handige en functionele programma’s. Daarnaast heeft Apple deze iMac uitgerust met een beeldscherm met een resolutie van maar liefst 5K voor een haarscherp beeld waarop u zelfs de kleinste details kunt zien.

Hoog resolutie beeld met 14.7 miljoen pixels
Bij een normaal beeldscherm ziet u veel van de briljante kleuren die u in het dagelijks leven ziet niet terug. Met het brede kleurengamma en de resolutie die tot vijf keer hoger is dan full HD worden uw foto’s en video’s met een helderheid, scherpte en kleurechtheid weergegeven zoals u ze ook in werkelijkheid zag. Of het nu gaat om een zonsondergang, een bruiloft of ander feest, uw foto’s worden exact weergegeven op het 5K Retina beeldscherm.

Zesde generatie Intel Core i5 processor
Met de zesde generatie Intel Core i5 3.2GHz quadcore processor is de iMac 27″ al een zeer snelle personal computer die bijna niet sneller lijkt te kunnen. Toch biedt Turbo Boost 2.0 net dat beetje extra snelheid voor processorintensieve programma’s zoals Logic Pro of Final Cut Pro. Programma’s laden sneller, reageren beter en werken sneller wat een optimale workflow ten goede komt. Elke processorkern wordt optimaal benut door het besturingssysteem waardoor u beschikt over een zeer snel systeem

Hoge kwaliteit weergave en opname
Ook al meet de iMac 27″ met 5K Retina slechts 5mm aan de rand, de ingebouwde luidsprekers leveren een uitstekende geluidskwaliteit. Of u nu luistert naar uw favoriete muziek, een film bekijkt of een spel speelt, het geluid wordt met een verrassend breed geluidsbeeld weergegeven. Twee ingebouwde microfoons werken samen om uw stem perfect op te nemen en storende geluiden naar de achtergrond te verdringen. Dit betekent meer nauwkeurigheid bij het gebruik van Dictation en een betere verstaanbaarheid tijdens FaceTime video-gesprekken. De 720p FaceTime HD-camera zorgt hierbij voor een helder en duidelijk beeld.

Kenmerken

- 27″ Retina display met een resolutie van 5120 x 2880 pixels
- Snelle 3.2GHz quadcore Intel Core i5 processor
- 8GB werkgeheugen en 1TB Fusion Drive
- Twee microfoons voor heldere geluidsopname
- 720p FaceTime HD-camera voor videobellen
- Hoogwaardige geluidskwaliteit

- Ondersteuning voor Apple iPhone-headset met microfoon

______________________________________________________________________

MacBook Air 13″.

voor het bewerken en bekijken van de foto’s op locatie.

Info
Deze MacBook maakt gebruik van een Intel i5 processor, die is gekoppeld aan een HD Graphics 3000 van Intel en 4GB ddr3-werkgeheugen. Omdat Apple het hardwareplatform niet drastisch gewijzigd heeft, had het de mogelijkheid om de omvang van de componenten flink in te perken. Uit afbeeldingen valt op te maken dat de onderdelen bij elkaar minder dan de helft van de ruimte binnen de behuizing innemen; de rest wordt opgevuld door grote accu’s.


De nieuwe 2011-modellen zijn gebaseerd op het inmiddels bekende aluminium unibody-design. Daarbij heeft Apple de laptopsvoorzien van een fullsized toetsenbord en trackpad. De behuizing is in gesloten toestand op zijn dikste punt 1,7cm hoog, en onderaan het toetsenbord loopt dit af naar 0,3cm. Boven het scherm is een webcam geplaatst die overweg kan met Apples Facetime-software, zodat vanaf de MacBook naar iPhones en iPods gevideobeld kan worden. De resolutie van het scherm komt uit op 1440×900 voor de 13.3″-variant.

De kleine behuizing biedt weinig ruimte voor aansluitingen, maar toch zijn er twee USB 2.0-poorten, een mini-displayport en een hoofdtelefoon-aansluiting. Dit model weegt 1,35 kilo.

Kenmerken
- 1.7GHz Intel i5
- 4GB 1333MHz DDR3 SDRAM
- 128GB Flash Storage
- Verlicht toetsenbord

Klik hier voor de Apple TV commercial for new MacBook Air.
_________________________________________________________________________

Western Digital WD My Book Studio ED 1TB & Western Digital My Cloud Mirror Nas 4TB

Voor opslag van mijn foto’s

__________________________________________________________________________